NA JAREN FITNESSEN WAREN WIJ TOE AAN EEN NIEUWE UITDAGING

Drie keer per week rijden de twee vrienden Arjen en Stefan vanuit Rotterdam naar de indrukwekkende CrossFit box in Zevenhuizen. Reden: zij willen hun benodigde portie gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd hebben in één trainingsvorm. En daarvoor is CrossFit Zevenhuizen volgens hun de ideale uitkomst. “Het is intensief, uitdagend en met elkaar.”

Toen Stefan (26 jaar) tijdens het surfen op internet filmpjes van de CrossFit Games - een jaarlijks meerdaags CrossFit evenement waar de elite van de sport in actie komt - tegenkwam, wist hij meteen: dit is iets voor mij. Na jaren fitnessen was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Vol enthousiasme vertelde hij zijn maatje Arjen (31 jaar) over CrossFit en samen gingen ze op zoek naar een box om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Die vonden ze uiteindelijk in Zevenhuizen. “Toen wij in de zomer van 2013 wilde beginnen met CrossFit, schoten de accommodaties nog niet als paddenstoelen uit de grond”, aldus Arjen. De Rotterdammers hadden keuze uit een box in Ridderkerk of Zevenhuizen, die ze beide aanschreven. “Instructrice Nancy reageerde vervolgens heel snel op ons bericht en we besloten eens een kijkje te nemen in Zevenhuizen.”

Inmiddels zijn de twee vrienden verslaafd geraakt aan de trainingsvorm, mede door de intensieve begeleiding van Nancy. “Ze let echt overal op. Gelukkig maar, want de lichaamshouding is erg belangrijk bij CrossFit. Bovendien probeert ze de sfeer in de groep hoog te houden door iedereen op te peppen. Dat gedrag nemen wij sporters dan automatisch over”, zegt Arjen lovend. En dat is inderdaad te zien wanneer de mannen bezig zijn met hun trainingssessie. De maatjes moedigen elkaar regelmatig aan en dagen elkaar uit. “Als we eenmaal de box binnenstappen gaat de onderlinge strijd beginnen”, vertelt Stefan met een glimlach op zijn gelaat. “Maar we zoeken elkaar niet altijd op tijdens de training”, vervolgt hij snel. “We vinden het ook leuk om met iemand die beter is te trainen, zo kom je sneller op een volgend niveau.”

Met een voor Nederlandse begrippen ongekend grote accommodatie, waarin uiteraard plaats is voor tientallen dumbbells, honderden kilo’s aan gewichten en twee multifunctionele pull-up rekken, hebben de sporters alle voorzieningen om fysiek topfit te worden. “Het voordeel van CrossFit en deze box in het bijzonder is dat je altijd wel iets kunt trainen, de mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus Stefan. De komende tijd hoopt de Rotterdammer met name zijn snelheid te verbeteren. Ook zijn maatje Arjen is nog lang niet klaar bij CrossFit Zevenhuizen. “Alleen al de gezellige groepsgenoten en uitdagende lessen motiveren me keer op keer om naar Zevenhuizen te rijden.”

Crossfit Gymnastics Crossfit Level 1 Crossfit Endurance