DE VOORHEEN ZWAARLIJVIGE ONDERNEMER ZIT NU LEKKER IN ZIJN VEL

Toen hij zich in de zomer van 2012 niet meer uit een Italiaans zwembad kon hijsen wist Soerin Sewpal genoeg: hij wilde afvallen. De 39-jarige inwoner van Zevenhuizen woog die zomer namelijk 110 kilo en vreesde dat zijn gezondheid vroeg of laat een stuk minder goed zou worden. Hij besloot te gaan sporten bij Fit First in Zevenhuizen en staat er anderhalf jaar na het begin van zijn afvalrace uitstekend voor, ook al is de finish nog niet in zicht.

Soerin stelde van begin af aan een duidelijk doel: een transformatie van het lichaam verwezenlijken. De vader van twee kinderen begon met fitness, maar zocht al snel nieuwe uitdagingen. “Ik ging een groepsles genaamd Gladiator volgen, want ik wilde eigenlijk nog sneller resultaat boeken”, aldus de 39-jarige Zevenhuizenaar. “Het was een heftige trainingsvorm, waarbij je acht tot tien oefeningen in circuitvorm aflegt. Op deze manier legde ik de basis voor CrossFit, wat ik nu fanatiek beoefen.”

Zeker drie keer per week is Soerin te vinden in de CrossFit box aan het Nijverheidscentrum in Zevenhuizen. De voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk grote accommodatie is voor Soerin en vele anderen dé plek waar lichaamstransformaties gestalte kunnen krijgen. “In eerste instantie was de drempel om binnen te stappen vrij hoog. Ik zag een paar machomannetjes die elkaar probeerden af te troeven, dat hoefde van mij niet zo.” Toch besloot Soerin zich te mengen tussen die sportfanaten. “CrossFit kan namelijk prima individueel beoefend worden, waarbij je volop ruimte krijgt om eigen doelstellingen te verwezenlijken. Ik doe tijdens de trainingssessies gewoon mijn eigen ding, daar dwing je uiteindelijk het meeste respect mee af.”

De ooit zo zwaarlijvige ondernemer zit letterlijk lekker in zijn vel. “Ik ben al veel kilo’s kwijtgeraakt, maar er kan nog best wat vanaf.” Soerin heeft plezier in het uitvoeren van zijn missie, die hij ruimschoots lijkt te gaan halen. Dat komt mede door zijn goede mentaliteit. “Ik let ook op mijn voeding. Zo eet ik meer plantaardig voedsel en drink ik regelmatig een smoothie. Ook kan je bij CrossFit Zevenhuizen terecht voor tips op dit gebied. Ze verzorgden laatst zelfs een lezing over het onderwerp spiermassa en voeding.”  Toch benadrukt Soerin dat niet gezond eten, maar vooral hard en technisch goed trainen het grote verschil zal maken. “Wie de techniek perfect beheerst heeft een groot voordeel. De kans op blessures is namelijk veel kleiner. Gelukkig focust instructrice Nancy zich goed op die vaardigheid.”

Niet alleen bij Soerin is CrossFit tegenwoordig een belangrijk onderdeel van zijn leven. Ook zijn zoon en dochter maken hun eerste schreden in de CrossFit wereld. “Ze doen mee met de kindervariant, genaamd CrossFit Kids. Op deze manier worden ze weerbaarder voor de situaties in het dagelijks leven.” Uiteraard hebben zijn kinderen hem meermaals zien trainen bij de ‘grote mensen variant’. “Telkens als ze papa dan zien bikkelen worden ze enorm enthousiast. Het is prachtig om een voorbeeld te zijn voor je kinderen. Door hun raak ik alleen maar gemotiveerder om mijn doel te bereiken.”

Crossfit Gymnastics Crossfit Level 1 Crossfit Endurance