Ik ben hierdoor sterker dan ooit, zowel fysiek als mentaal.

Maandenlang zat Patricia uit Capelle aan den IJssel te wachten op het moment dat er in haar omgeving een CrossFit box geopend zou worden. De 35-jarige coördinator logistiek wilde namelijk dolgraag beginnen aan de sport die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert. “Vanaf het moment dat een vriend mij kennis liet maken met CrossFit had ik het virus te pakken.”

Toch duurde het nog bijna zeven maanden voordat Patricia echt aan de slag kon, omdat CrossFit op dat moment een nog redelijk onbekende trainingsvorm was binnen Nederland. Des te gelukkiger was ze toen CrossFit Zevenhuizen haar deuren opende. “In eerste instantie was dat in een kleine accommodatie iets verderop, maar de huidige box is niet te overtreffen”, aldus de Capelse over de accommodatie aan het Nijverheidscentrum waar ze regelmatig is te vinden. Zo’n drie tot vier keer per week werkt ze aan haar fitheid. Dat lijkt veel, maar volgens Patricia valt dat best mee. “Je krijgt iedere dag een andere workout, waarbij de focus steeds op andere spiegroepen ligt. Ik ben hierdoor sterker dan ooit, zowel fysiek als mentaal.”

Met name de progressie op mentaal gebied doet Patricia goed. Een tijd lang zat ze er namelijk helemaal doorheen. “Dat was toen mijn broer zelfmoord pleegde. Ik zag CrossFit als ideale mogelijkheid om mijn hoofd leeg te maken”, aldus Patricia, die veel steun kreeg van de andere sporters uit de box. “Er heerst altijd een heel positieve vibe. Iedereen hier sport graag met elkaar en heeft hetzelfde doel: fit worden.” Inmiddels heeft de 35-jarige Capelse de dood van haar broer goed weten te verwerken, mede door de trainingen bij CrossFit Zevenhuizen, waar ze haar gedachten altijd weer even op nul kan zetten.

De fanatieke sportster heeft inmiddels haar op korte termijn te bereiken doel bijgesteld. Ze wil de pull-ups - waarbij men zich moet optrekken aan een stang - zonder hulpmiddel uit kunnen voeren. “Nu maak ik nog gebruik van een elastiek, die ik dan onder mijn voeten moet binden.” Binnenkort hoopt Patricia vaarwel te kunnen zeggen tegen dat elastiek. “Ik ga gestaag vooruit, zowel bij de pull-ups als de overige onderdelen.” Opgeven komt in haar woordenboek in ieder geval niet voor, ondanks wat pijntjes hier en daar. “Mijn buik en rug komen vaak nog wat kracht tekort, waardoor ik soms niet alles kan. Dat is wel frustrerend.” Onlangs volgde de logistiek coördinator een training die haar kan helpen bij het verbeteren van haar ‘core’. “Wanneer ik meer op mijn houding en ademhaling let zal ik minder last krijgen van mijn rug. Ideaal dat CrossFit Zevenhuizen hier zoveel aandacht aan schenkt.”

Crossfit Gymnastics Crossfit Level 1 Crossfit Endurance